הפניית DNS נכונה ומיטוב ביצועי רכישת הדומיין שלך באינטרנט לחוויה חלקה ומהירה יותר
בעידן הדיגיטלי, בניית אתר היא צעד מכריע עבור עסקים, פרילנסרים ואנשים פרטיים כאחד, מכיוון שהיא מספקת פלטפורמה להצגת מוצרים, שירותים או רעיונות לקהל היעד. אתר אינטרנט מותאם היטב לא רק עוזר בקידום המותג שלכם, אלא גם מבטיח חווית משתמש חלקה ומהירה, שהיא חיונית לשימור מבקרים והנעת המרות. כחברה או יחידה הבונה אתרי וורדפרס, ההתמקדות שלנו צריכה להיות באופטימיזציה של ביצועים כדי ליצור את הנוכחות הטובה ביותר.
אחד ההיבטים החיוניים בבניית אתר בעל ביצועים גבוהים הוא בחירת הדומיין הנכונה. בבחירת שם מתחם/דומיין רבים שואלים את השאלות הבאות, האם הדומיין יהיה לכם פנוי? איך לבחור את הדומיין? האם הדומיין עלול לשפר את המשיכה החזותית של האתר שלכם ועוד ועוד… בחירת הדומיין לאתר שלכם היא קריטית, תוך מתן מקום להתאמה אישית, מבטיחה שהאתר שלכם יבלוט בנוף הדיגיטלי העצום.
במדריך המקיף הזה, נחקור היבטים שונים של הדומיין לאתר שלכם, ניקח אתכם בתהליך של הבחירה שלו, מחקר ועוד. מדריך זה יכסה הכל, החל מהגדרה ראשונית , רכישה, הפניות DNS ועד העלאת הדומיין לאוויר.
אז הדברים הראשונים שעליכם לעשות הם:
בחירת שם דומיין, מחולל דומיינים, רכישה ומחירים, הפניית DNS לשרתים ולאחר מכן העלאת האתר לאוויר, בואו נתחיל.
למצוא כתובת דומיין טוב לאתר
ראשית נתחיל בהסבר לאלו מיכם שאינם יודעים מה זה כתובת דומיין. כתובת דומיין, המכונה גם שם דומיין או כתובת URL (Uniform Resource Locator), היא מזהה ייחודי המסייע למשתמשים לאתר אתר אינטרנט ספציפי. הוא משמש ככתובת קריא אנושית וקלה לזכור עבור האתר, מה שהופך אותו לנגיש למשתמשים.
כתובת דומיין מורכבת בדרך כלל משלושה מרכיבים עיקריים:
פרוטוקול: זהו החלק הראשוני של כתובת הדומיין, המציין את שיטת הגישה למשאב. הפרוטוקול הנפוץ ביותר הוא "HTTP" (Hypertext Transfer Protocol) או "HTTPS" (Hypertext Transfer Protocol Secure) עבור חיבורים מאובטחים.
שם דומיין: זהו החלק העיקרי והמזוהה ביותר בכתובת הדומיין, המייצג את זהות האתר. שם תחום מורכב בדרך כלל משילוב של אותיות, מספרים ומקפים, ואחריו נקודה (.) ותחום ברמה העליונה (TLD).
דומיין ברמה העליונה (TLD): זוהי הסיומת בסוף שם הדומיין, כגון .com, .org, .net, או הרחבות ספציפיות למדינה כמו .co.uk או .de. ה-TLD מציין את המטרה או המיקום הגיאוגרפי של האתר.
לדוגמה, בכתובת הדומיין "https://www.example.com", "https://" הוא הפרוטוקול, "example" הוא שם הדומיין, ו-".com" הוא הדומיין ברמה העליונה.
כתובות דומיין פועלות על ידי מיפוי שמות דומיינים הניתנים לקריאה על ידי אדם לכתובות IP, שהם מזהים מספריים המוקצים למכשירים המחוברים לאינטרנט. כאשר אתם מזינים כתובת דומיין בדפדפן האינטרנט שלכם, מערכת שמות הדומיין (DNS) מתרגמת את שם הדומיין לכתובת ה-IP המתאימה לו, ומאפשרת לדפדפן שלכם לאתר ולהציג את תוכן האתר. תהליך זה מפשט את הניווט באתר עבור המשתמשים, ומבטל את הצורך לשנן מחרוזות ארוכות של מספרים (כתובות IP) כדי לגשת לאתר מסוים.
מציאת שם הדומיין הנכון היא שלב קריטי בבניית אתר אינטרנט. שם דומיין טוב לא רק מייצג את המותג שלכם אלא גם תורם לנראות ולאמינותו של המותג.
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם למצוא את הדומיין המושלם לאתר:
- שמרו את זה קצר ופשוט: שם דומיין קצר וקל לזכור סביר יותר שיידבק במוחם של המשתמשים ויהיה קל יותר להקליד. כוון לדומיין שאורכו פחות מ-15 תווים כדי להבטיח זכירות ופשטות.
- הפכו אותו לרלוונטי ותיאורי: בחרו שם דומיין שמשקף את המותג, המוצר או השירות שלכם. דומיין תיאורי ייתן למבקרים פוטנציאליים מושג על מה האתר עוסק עוד לפני שהם מבקרים בו.
- השתמשו בחוכמה במילות מפתח: שילוב מילות מפתח רלוונטיות בדומיין יכול לשפר את קידום האתר שלכם ולהקל על המשתמשים למצוא אותו באמצעות מנועי החיפוש. עם זאת, הימנעו ממילוי מילות מפתח או משימוש במילות מפתח לא קשורות או הימנעו מהעמסת ייתר, אל תאכילו את גוגל בכף, בדיוק כמו שתינוק יפלוט אם תעשו כך ולכן עליכם להאכיל את גוגל בכפית ובהדרגה.
- תשקלו להשתמש בדומיין ספציפי למיקום: אם העסק שלכם מתמקד באזור גיאוגרפי מסוים, שקלו לשלב את המיקום בשם הדומיין שלכם (רלוונטי יותר במידה ומדובר באתר גלובלי עם שירות לוקאלי). זה יכול לעזור למקד ללקוחות מקומיים ולשפר את דירוג מנוע החיפוש עבור חיפושים ספציפיים למיקום.
- בחרו את סיומת הדומיין הנכונה: בעוד שסיומת הדומיין הנפוצה ביותר היא .com, אתם יכולים גם לשקול הרחבות אחרות כמו .net, .org, .co או הרחבות ספציפיות למדינה כמו .co.uk או .de, בהתאם ליעד שלכם הקהל ואופי העסק.
- בדקו אם יש זמינות והתנגשויות פוטנציאליות: לפני שתבחרו את שם הדומיין שלכם, ודאו שהוא זמין לרישום ואינו מתנגש עם סימנים מסחריים קיימים, שמות עסקים או שימושים במדיה החברתית.
- ביו יצירתיים וייחודיים: כשמיליוני שמות דומיין כבר רשומים, זה יכול להיות מאתגר למצוא אחד שבולט. שלבו מילים, השתמשו בקיצורים או נסו שילובים שונים כדי להמציא תחום ייחודי המייצג את המותג שלכם.
- הימנעו מקפים ומספרים: מקפים ומספרים יכולים להפוך את שם הדומיין שלכם לקשה יותר לזכור ונוטה לשגיאות הקלדה. הקפידו להשתמש באותיות כדי להבטיח שהדומיין שלכם קל להקליד ולזכור.
- פעלו במהירות: שמות מתחם נרשמים על בסיס כל הקודם זוכה. אם אתם מוצאים את שם הדומיין המושלם, אל תהססו לרשום אותו לפני שמישהו אחר יעשה זאת.
- תשקלו להשתמש במחולל שמות דומיין: אם אתם מתקשים למצוא את שם הדומיין המושלם, נסו להשתמש במחולל שמות דומיין, כמו LeanDomainSearch או NameMesh. כלים אלה יכולים לעזור לך למצוא שמות דומיין זמינים על סמך מילות המפתח או הביטויים שבחרת.
על ידי ביצוע הטיפים האלה, תוכל למצוא שם דומיין שמייצג במדויק את המותג, שקל לזכור אותו ותורם באופן חיובי לנראות ולאמינות האתר. לאחר שבחרתם את הדומיין המושלם, רשמו אותו אצל רשם דומיינים אמין והתחילו לבנות את הנוכחות המקוונת שלכם.
בחירת הדומיין הנכון
על מנת לעזור ליצירתיות שלכם למצוא את שם הדומיין הרלוונטי מצאנו עבורכם מספר מחוללי דומיינים
מחוללי שמות דומיין הם כלים מועילים המסייעים במציאת שמות דומיין ייחודיים וזמינים על סמך מילות המפתח או הביטויים שלכם.
להלן רשימה של מחוללי דומיינים פופולריים:
Lean Domain Search
Lean Domain Search עוזר לך למצוא שמות דומיין זמינים על ידי שילוב מילת המפתח שבחרת עם מילים אחרות כדי ליצור רעיונות ייחודיים. ניתן למיין את התוצאות לפי פופולריות, אורך או אלפביתי.
אתר אינטרנט: https://leandomainsearch.com/
NameMesh
NameMesh מייצר שמות דומיין על ידי שילוב של מילות מפתח, מתן הצעות בקטגוריות כמו שמות דומיינים נפוצים, חדשים, קצרים, דומים ושמות דומיינים ממוקדי SEO.
אתר אינטרנט: https://www.namemesh.com/
Bust a Name
Bust a Name מאפשר לך להזין מילות מפתח מרובות ולהגדיר אפשרויות שונות ליצירת שמות דומיין זמינים בהתבסס על ההעדפות .
אתר אינטרנט: https://www.bustaname.com/
Nameboy
Nameboy הוא מחולל שמות דומיין שעוזר לך למצוא שמות דומיינים זמינים על סמך הקלט שלכם. זה גם מספק הצעות ל-TLD חלופי ומאפשר לך לבדוק את זמינות הדומיין ישירות באתר.
אתר אינטרנט: https://www.nameboy.com/
DomainWheel
DomainWheel משלב את מילות המפתח שלכם עם קידומות שונות, סיומות ו-TLDs כדי ליצור רעיונות יצירתיים לשמות דומיין. הכלי מציע גם שמות דומיינים זמינים על סמך מילים נרדפות או מילים קשורות.
אתר אינטרנט: https://domainwheel.com/
panabee
Panabee מייצרת רעיונות לשמות דומיין על ידי שילוב מילות המפתח שלכם, הוספה או הסרה של אותיות והצעת TLDs חלופיות. זה גם בודק את זמינות שם המשתמש של מדיה חברתית.
אתר אינטרנט: https://www.panabee.com/
מחוללי דומיינים אלה יכולים להיות כלים שימושיים בעת סיעור מוחות עבור שם הדומיין של האתר שלכם. חקור אתרים אלה ונסה שילובים שונים של מילות מפתח כדי למצוא את שם הדומיין המושלם עבור הנוכחות.
איפה רוכשים דומיינים בישראל
להלן מספר רשמי דומיינים בעלי מוניטין בישראל כולל המחירים שהם גובים לשירות:
דומיין TheNet
אתר אינטרנט: https://www.domainthenet.com/
TheNet מציעה הרחבות דומיינים שונות, כולל .co.il, .org.il ו-TLD בינלאומיים. מחירי דומיינים .co.il מתחילים בסביבות 70-75 ₪ לשנה, לא כולל מע"מ.
LiveDns
אתר אינטרנט: https://www.livedns.co.il/
LiveDns מספקת שירותי רישום דומיינים עבור .co.il, .org.il ו-TLD בינלאומיים פופולריים אחרים.
מחירי דומיינים: .co.il מתחילים בכ-79 ₪ לשנה, לא כולל מע"מ.
BOX
אתר אינטרנט: https://www.box.co.il/
BOX מציעה רישום דומיין למגוון הרחבות, לרבות .co.il ו-.org.il.
מחירי דומיינים: .co.il מתחילים בסביבות 79 ₪ לשנה, לא כולל מע"מ.
JetServer
אתר אינטרנט: https://www.jetserver.co.il/
JetServer מספקת שירותי רישום דומיינים עבור .co.il, .org.il ו-TLD בינלאומיים רבים.
מחירי דומיינים: .co.il מתחילים בכ-79 ₪ לשנה, לא כולל מע"מ.
שימו לב שהמחירים הללו כפופים לשינוי ועשויים להשתנות בהתאם להצעות הנוכחיות של הרשם, למבצעים או לשירותים המצורפים. זה תמיד רעיון טוב להשוות את ההיצע של רשמי דומיינים שונים כדי למצוא את העסקה הטובה ביותר עבור הצרכים הספציפיים שלכם. בנוסף, קחו בחשבון גורמים כגון תמיכת לקוחות, קלות/נוחות ניהול דומיינים ומוניטין בעת בחירת רשם דומיינים.
הפניית DNS
בתרחיש הפניית DNS טיפוסי, שרת DNS מקומי מקבל שאילתת DNS מלקוח, כגון דפדפן אינטרנט או אפליקציה. אם שרת ה-DNS המקומי אינו יכול לפתור את שם הדומיין לכתובת IP, הוא מעביר את השאילתה לשרת DNS אחר, בדרך כלל שרת DNS במעלה הזרם או חיצוני. שרת DNS זה במעלה הזרם מסופק לרוב על ידי ספק שירותי אינטרנט (ISP) או שרת DNS ציבורי כמו Google Public DNS או Cloudflare DNS.
הפניית DNS, הידועה גם ככתובת URL או הפניית דומיין, נחוצה כדי להעביר משתמשים אוטומטית מכתובת אינטרנט אחת לאחרת.
זה שימושי במספר תרחישים, כגון:
- שינוי שם דומיין: כדי לשמור על תנועה ודירוג מנוע החיפוש בעת שינוי שם הדומיין של האתר.
- מבנה מחדש של האתר: להדריך משתמשים מכתובות URL ישנות לכתובות חדשות, להבטיח חוויית גלישה חלקה ומניעת שגיאות 404.
- שמות דומיין מרובים: כדי להפנות משתמשים לדומיין הראשי לאחר שרשמת מספר שמות דומיין לאתר.
- קיצור כתובות אתרים או מיתוג: כדי להשתמש בכתובות אתרים קצרות יותר או בלתי נשכחות יותר למטרות שיווק, תוך הפניית משתמשים לדף האינטרנט בפועל באתר.
- מעקב וניתוח: לעקוב אחר פעילות המשתמש או לנטר את הביצועים של מסעות פרסום שיווקיים על ידי הפניית משתמשים דרך כתובות URL ייחודיות.
- תחזוקה או השבתה זמנית: כדי להפנות משתמשים לדף זמני או לתוכן חלופי כאשר האתר מושבת מסיבות תחזוקה או אחרות.
הנה איך להגדיר הפניה מחדש של כתובת אתר בשיטות שונות:
רשם דומיינים או ספק אירוח:
רוב רשמי הדומיינים וספקי האירוח מציעים דרך קלה להגדיר הפניות מחדש של כתובות אתרים דרך לוח הבקרה שלהם. התהליך עשוי להשתנות בהתאם לספק, אך הוא כולל בדרך כלל:
א. התחברות לרשם הדומיינים או לחשבון האירוח.
ב. ניווט לקטע ניהול דומיין או הגדרות DNS.
ג. הגדרת כלל הפניה מחדש (בדרך כלל על ידי בחירת סוג ההפניה, כגון 301 או 302, והזנת כתובות המקור והיעד).
ד. שמירת השינויים שלכם וממתינה לביצוע ההפנייה של ה-DNS (זה עשוי להימשך עד 48 שעות).
שים לב שאם אתה מחפש מידע על הפניית DNS במקום הפניות לכתובות URL, התהליך שונה וכולל הגדרת שרתי DNS להעביר שאילתות לשרתי DNS אחרים.